Re: Světelný smog po výměně světel ČD 2016
Každé zastupitelstvo je veřejnosti přístupné. Další možností je si jednání zastupitelstva poslechnout na zvukovém záznamu. Na červnovém jednání jsem
vznesl dotaz na vybírání peněz na ZŠ Tyršova. V každé třídě se vybírá jiná částka a není rodičům vystaveno
potvrzení o převzetí peněz. Odpověď od pana ředitele
byla, že u nich ve škole se žádné peníze nevybírají.
Řekl jsem, že mi je líto pana ředitele, který neví, co se děje v jeho škole. V říjnovém zasedání jsem otevřel tento problém znovu z toho důvodu, že děti mají přinést toaletní papír a mýdlo vyjma poplatku 300 – 1000 Kč, který platí každá třída v jiné výši. Za chvíli se můžeme dočkat toho, že děti dobrovolně budou nosit do školy i úklidové prostředky. Argument, že je to dobrovolné je velice slabý. Je otázka, proč se to rodičům vůbec říká, když škola na tyto věci dostává od města peníze. V horní ZŠ jsou tyto peníze vedeny pod SRPŠ, které vede i účetnictví. V Tyršově ZŠ žádné SRPŠ není. Jak víme
zaniklo asi před 5 lety s nádechem jisté nejasnosti.
Po skončení jednání Zastupitelstva jsem měl pocit, že jsem se zeptal na věci, které dořeší buď Rada města nebo KV zastupitelstva. Místo toho jsem dostal vzkaz
od jisté paní učitelky z Tyršovy ZŠ, že bych se měl léčit. Je mi sice 74 let, ale cítím se jak fyzicky, tak i duševně dobře. Patrně si spletla adresáta svého výroku.
Dokonce mám tolik síly, že mluvím s každým přímo
bez obav, že bych na to nějak doplatil. To nám ve společnosti moc chybí. Kokeš