Re: Nemocnice
Dobrý den pane penku,
Co mne k touto přesvědčení vede, se dá dobře vystopovat v tomto vláknu. Pokusím se to shrnout v jednom příspěvku:
1) Z iniciativy pana Nekolného dostala nemocnice nájemní prázdniny. Výsledkem tohoto kroku nebylo ani splacení dluhu, ani zlepšení zdravotní péče, jak bylo proklamováno. Byl to jen benefit pro provozovatele neocnice.
2) Pan Nekolný dlouhodobě obstruuje poskytnutí jakékoliv informace týkající se pohledávek za nemocnicí. Nejde jen o přehled pohledávek a vyznačení promlčecích lhůt, který jsem musel opakovaně urgovat tři čtvrtě roku; jde třeba i o návrh dohody o narovnání, kterou pan Nekolný odmítal zpřístupnit.
3) Pan Nekolný podepsal bez souhlasu rady dohodu o narovnání s Českobrodskou, na základě které uznal k zápočtu částku bezmála 900.000,- Později pak tvrdil, že se nejedná o smlouvu, ale jen o účetní operaci.
4) A nyní předkládá pan Nekolný návrh na zápočet vice než 4 milionů, kdy znalecký posudek považuje za porkazatelných necelých 1,5 milionu.
Suma sumárum: vede mne k tomuto závěru skutečnost, že ze strany pana Nekolného jsou iniciovány netransparentní kroky ve prospěch provozovatele nemocnice.A jaké motivy jsem měl na mysli? Například ten, že jedním z koaličních partnerů, který i tímto drží pana Nekolného v dobře placené funkci starosty, je management nemocnice; domnívám se, že razantní krok vůči Českobrodské by mohl rozbourat koalici a pana Nekolného by to mohlo stát křeslo. Je krize, hypotéky se platit musí a člověk, který celou dobu dělal jen uvolněného radního malého města, špatně shání pracovní uplatnění.
ad 1) Není pravda, nic jsem neinicioval.
ad 2) Není pravda, přehled pohledávak jste obdržel, návrh dohody jste mohl obdržet, až když se nejednalo o pracovní návrh.
ad 3) Skutečně jsem tento zápočet podepsal na základě informací z finančního odboru. Na základě upozornění právníka města jsem celou záležitost předložil do jednání zastupitelstva, neb se jednalo o dohodu. Nemám co skrývat.
ad 4) Důvody Vám řeknu na jednání zastupitelstva.
Závěrečná fabulace je naprosto směšná. Žádný management mě a ani nikoho jiného z města nikde nedrží. Ze všech zastupitelů se jen jeden chová jak malé uražené dítě, kterému rozšlápli bábovičku.