Jsem opravdu rád, že je "malechovská spojka" zakreslena v prodloužené verzi - ústící mezi diskonty. Je to nejkratší, nejlevnější a nejefektivnější řešení, jak městu pomoci. Tato cesta by měla být "předchůdce" všech možných, budoucích obchvatů a měla by být dokončena mnohem dříve. Jen si nejsem jistý trasou, vyznačenou v oblasti technických služeb. Kvůli prudkému svahu nebude možné vést komunikaci tak, jak je zakresleno.
Severo-jižní obchvat je opravdu megalomanská záležitost a i když dává tato cesta z jistého pohledu smysl, za takový zásah do krajiny to v nejbližší době nestojí a třeba ani stát nebude.
Pochvalu rozhodně zaslouží větší počet veřejných parkovišť, které jsou v plánu. Pokud by se v budoucnu přesunula pošta k jednomu z nich, nic by nebránilo tomu, uzavřít náměstí pro automobily zcela. Současný záměr vést dopravu na náměstí obousměrně je katastrofa a tak alespoň tajně doufám, že se v samotném centru neobjeví stejně křiklavé a výrazné vodorovné značení, jako v ulicích Kollárova a Krále Jiřího.
Co mě ovšem na územním plánu nejvíce zaskočilo je to, že blízké okolí hřbitova je rozparcelované. Přijde mi to jako špatný nápad a myslím si, že by tato oblast měla být z mnoha důvodů nedotknutelná! To samé platí i pro malechovskou spojku. Jistě není nutné, vést silnici podél hřbitovní zdi.