Dobrý den,
alespoň je konečně znám oficiální postoj vedení města k problematice koupaliště: podpora zavezení koupaliště a jeho definitivní přeměny na tréninkové hřiště pro fotbalový klub. Tečka. Nazývejme věci pravými jmény.
Počkejme si, počkejme si, a najednou je to málem upečeno.
Na veřejném projednání na podzim ani (podle zápisu z 15. 5.) na posledním zastupitelstvu generel schválen nebyl, byl pouze prezentován, aby se o něm mohlo diskutovat. O žádné podpoře veřejnosti tréninkovému hřišti nevím a dost o ní pochybuji.
Obnova Kutilky (chvályhodná) a definitivní a zbytečné odepsání koupaliště městem jsou dvě různé věci. Nedělejme si iluze, náklady na "obnovu kutilky" včetně požadavků na veřejné rozpočty nebudou o nic nižší; fotbalisté si stejně přijdou požádat o dotace, město nevyjímaje. Město se svého koupaliště zbavovat nemusí, přesto to hodlá udělat aniž by z toho něco mělo. Tréninkové hřiště bude sloužit fotbalistům. Já fotbal nehraju, takže mám prostě smůlu ? A vůbec, jak si můžu dovolit naplánovat si hřiště na Vaší zahradě, protože se mi na mou nevejde?
I kdyby tam měl být pouze park nebo letní kino anebo místo pro příležitostné akce, je to lepší. Aspoň to bude pro všechny.