NESOUHLASÍM s obousměrnou Jungmannovou!
k argumentaci co uvádí Claudye, se kterou zcela souhlasím, přidám ještě něco:
1) kvůli šíři samotné silnice to svádí, zvláště pak mladé a nevybouřené borce s "vytuněnými" výfuky to pořádně na rovince vytůrovat. Z hlavy dokáži vyjmenovat kupř. opravdového i...a v modrém "vytuněném" renaultu clio s ústeckou SPZ, kterého slýchávám několikrát denně a když ho potkám, tak rozhodně po městě ani 50 nejezdí. A to je jeden z mnoha. 30 tam nedodržuje dle mého soudu a pozorování nikdo. Když tam osobně jedu vlastním autem 30, tak se mi již dvakrát stalo že mě auta předjeli. A to vše v ulici Jungmannova, která vede z centra k parku a přes kterou přecházejí děti a matky...
2) ...po přechodu, který je nebezpečný umístěním, protože je bezprostředně za křižovatkou a rohem domu. Tento přechod není nijak doplňkově označen ani zvýrazněn před křižovatkou ze směru z Havlíčkovi. Navíc v momentě, kdy tam odbočuje autobus je to velmi nebezpečné místo. Za jednosměrného provozu to bylo také nebezpečné, nicméně člověk si musel hlídat jen jeden směr. Takto je to opravdu o "hubu".
3) kvůli obousměrnému provozu také vzrostl provoz (a to významně) v okolí parku s dětskými hřišti. Taktéž zóna, kde je pravděpodobnost, že dítě vyrazí do silnice velmi vysoká, není nijak značena. Tato pravděpodobnost je vyšší za obousměrného provozu
4) poslední spíše obecně: městská a státní policie neustále tvrdí, že přechody hlídají, ale nestíhají všechny. Z mého pohledu to však vypadá, že jsou všude a nikde. Na křižovatce u výkupu u nádraží jsem je v životě nepotkal a to tam chodím dvakrát denně, v ulici Jugmannova není nikoho kdo by dohlížel na dodržování rychlosti, takže se tam nedodržuje, o běžných pochůzkách v době kdy je to nejvíc třeba se tvrdí že je to "ironie". Odbor dopravy umístí značku a tím to pro něj končí. Místo toho, aby se dali peníze na věci které nás všechny trápí - např. na ty kola pro strážníky, na dalšího strážníka apod. tak si město kupuje certifikáty ISO pro úředníky, odpouští nájmy v nemocnicí a platí zájezdy za ekologickou výchovou pro ředitele škol, kteří pak v běžném provozu šetří i na papíru. A k dovršení všeho nás městská rada chrání před dezinterpretací jejich vlastních názorů cenzurou....
Něco shnilého ve státě dánském! Pardon, brodském...