Dobrý večer,
já si průběh našeho jednání pamatuji trochu jinak - tak, jak jsem ještě týž den zapsal do zápisu: "P. Svoboda doporučil snížení tonáže v Jungmannově ul. na 3,5 t, nicméně podle Ing. Pohůnka to bez řádného odůvodnění (musí být např. posudek mostařů, statiků, KHS, vlastníka komunikace apod.) narazí na nevoli dopravního inspektorátu PČR." Nicméně o tom co bylo nebo nebylo řečeno se nechci přít - ničemu by to beztak nepomohlo.
Bylo zde domluveno, že jako občané podáte žádost o měření na Krajskou hygienickou stanici, s čímž Vám odbor dopravy může pomoci. Pokud by žádalo město, tak by toto měření KHS na rozdíl od občanů muselo zaplatit a navíc město se na problematiku zátěže v dotčených ulicích dívá jinak než místní obyvatelé (jen pro upřesnění - já nejsem výkonný orgán města a navíc v této záležitosti nemám zcela jednoznačný názor, což jsem uvedl již několikrát).
Včera jsem na jednání komise dopravy mluvil s Ing. Pohůnkem a v této věci se na něj prý nikdo z vás dosud neobrátil.
Tudíž, pokud chcete, aby se celá kauza někam pohla, musíte se starat sami - omlouvám se za tu upřímnost. Podejte si žádost na KHS a nečekejte, že se to vyřeší na tomto diskusním fóru. (Pokud bych přijal taktiku mrtvého brouka, která s úspěchem vládne v jiných vláknech diskusního fóra, např. ohledně nemocnice, kvality pitné vody, či zveřejňování zápisů z rady města, tak by i zde panoval klid...)
S pozdravem
Marek Binko