Téma: Sražený chodec na křižovatce! Už něco dělejte, proboha!
Vážené vedení města, odbore dopravy a šéfové státní policie!
činím vás spoluodpovědnými za sraženého chodce na křižovatce u nádraží. Doufám že se chytnete všichni za nos a začnete se vedle utrácení peněz na nesmyslné projekty starat o to, aby se vaši voliči nemuseli bát chodit přes přechody a za šera po městě!
Přestaňte platit stohy studií a začnětě používat selský rozum! Za to vás platíme a k tomu jste voleni!!! Nebo je třeba ještě dalšího zraněného aby se konečně něco začalo dělat?!!!!!
Byl jsem přítomen dnešní ranní nehodě, kdy paní srazila chodce na přechodu u křižovatky u výkupu/nádraží. Nic příjemného vám povím!. Domnívám se ale, že k podobné situaci nemusí docházet vůbec a považují vás za spoluviníky tohoto stavu!.
Proč už dávno nejsou na této křižovatce semafory? - namísto nekonečného sporu o kruháč který se točí stále dokola?
Proč už dávno ve všech směrech do té křižovatky není snížená rychlost?
Proč už dávno tam nejsou pasivní bezpečnostní prvky, jako pruhy na vozovce, výstražná upozornění, reflexní tabule, ukazatele rychlosti?
To je třeba nejdřív důkaz v podobě sraženého člověka aby se něco začalo konat?
To, že křižovatkou každé ráno a večer prochází a projíždí polovina Brodu vyžaduje opravdu důkladné zkoumání a mnohaměsíční studie?
Ranní nehoda byla opravdu velmi nepříjemná. Avšak co mě vytočilo do běla bylo to, že ani po deseti minutách (!) od druhého zavolání na tísňovou linku se stále nedostavila Policie!! Představte si deset minut v pološeru, na zemi leží zraněný, auta kolem jezdí a nic. Když jdu pěšky se psem tak z náměstí jsem u křižovatky do pěti minut a to se pes stačí ještě vykadit!!! Jak je možné že to tak dlouho trvalo?
Příště až nám pan šéf policie zase budou poštět Powerpointovou prezentaci s úspěchy svého vedení, tak po něm asi hodím nějakou podobnou prezentací na 15let starém harddisku, aby se si uvědomil že v ulicích jsou lidé a ne statistiky.
Proč tam nejsou stálé hlídky v časech kdy tudy prochází několik stovek lidí?
Proč jsem ještě neviděl v centru a okolí státního pochůzkáře, ale vandaly potkávám denně?
Začněte už něco dělat!
P.S. Po naložení zraněného do záchranky se mi již v mrazu nechtělo na policii čekat, tak jsem se šel ohřát do čekárny nádraží. Tam byla také druhá účastnice nehody. Pokud bude policie potřebovat svědectví od nás obou, může mne kontaktovat na emailu tohoto nicku. S paní jsem domluvený.
Děkuji