Píši to nerad, ale nedá mi to. Nemyslete si, že lapením těchto známých tváří bude v Brodě klidněji. Včera byla moje matka, která je již v důchodu, svědkem vloupání do domu v sousedství. V době, kdy se hnědočech potuloval po sousedově domě ona okamžitě volala Policii České republiky. Asi po 30ti minutách když dorazili na místo, byl pachatel samozřejmě dávno pryč. Popsala jim cestu kudy šel, policisté si opsali její údaje, byla vyzvána, aby se dostavila na místní oddělení k sepsání oznámení a vydali se hnědočecha hledat. Pachatele se jim podařilo dopadnout. Asi po hodině dorazila na služebnu k sepsání oznámení.
Policii se nejen že nepodařilo zajistit, aby oznamovatelka a pachatel nepřišli do vzájemného kontaktu na služebně, ale pachatele ještě propustili s tím, že na něj vlastně nic nemají a že v podstatě k ničemu nedošlo. Pravda, v sousedství skutečně nic neukradl, ale jen si připravil hromadu věcí, aby se pro ní zřejmě později vrátil. Nestačil jim ani fakt, že se pachatel do objektu vloupal násilím, přičemž zcela poničil celý jeden blok venkovního oplocení.
Vrcholem bylo, když téměř ve stejnou dobu propustili jak moji matku - oznamovatelku celé věci, kterou vytěžili přes tenké dvře oddělující celu předběžného zadržení a kancelář, ale i pachatele, proti kterému "vlastně nic nemají" !!!
V ten okamžik na poměrně rušném náměstí se oba vydali jiným směrem, ale ihned po návratu mé matky domů zvonil pachatel na náš dům. Naštěstí jel okolo známý, zaměstnanec technických služeb, kterému tímto děkuji, a hnědočecha odehnal.
Výsledkem celého dobromyslného oznámení je stav, kdy moje matka bude jen s velikými obavami chodit na veřejnost.
Na toto fórum píši tento příspěvek jen pro vaší informaci, jak moc kvalitní a hlavně "pilnou" máme v Českém Brodě Policii.
Zároveň ale podávám oficiální stížnost na Okresní ředitelství PČR, jelikož v tom spatřuji jasné pochybení na strané Policie.
Ať se na mě momentálně nikdo nezlobí, ale po přečtení prvního příspěvku v diskuzi: Bezpečnostní akce "KRUH" a osobní, výše popsané zkušenosti, mám slova útěchy pana plukovníka z mimořádného zasedání zastupitelstva za naprosto bezduché žvásty. Policii České republiky již nevěřím ani pozdravení a zcela vážně uvažuji o obnovení svého zbrojního průkazu.