Vážená paní Tučímová,
věřím, že jsem se ve svém příspěvku vyjádřila jasně. K úletu kukuřičných zrn dochází po celou dobu, co ZZN zrniny zpracovává, tzn. docházelo k němu i v letošním roce před 12. listopadem, který uvádíte, jako datum prvního výskytu kukuřičných slupek mimo areál ZZN. Vrstvy kukuřičných zrn podél obrubníků ulice Krále Jiřího či poletující zrna ve vzduchu v okolí ZZN byla k vidění již dávno předtím, ostatně jako každý rok...
Změnu povětrnostních podmínek apod. nepovažuji za argument, který by ospravedlňoval ZZN co se týče znečišťování životního prostředí, ke kterému kvůli jeho provozu dochází.
Zda jste zaznamenali nebo nezaznamenali žádný podnět, neboli nikdo jiný kromě mě si na nepořádek způsobený provozem ZZN neztěžoval neznamená, že ZZN situaci řeší a vše je v pořádku. Toto se počtem podnětů skutečně hodnotit nedá.
Jak sama uvádíte, cituji: "Provozovatel musí plnit zákonem stanovené limity, za tímto účelem má povinnost provádět měření škodlivin. Měření provádí akreditovaná laboratoř. Hodnoty z měření jsou evidovány a předávány prostřednictvím MěÚ Český Brod - MŽP (jím pověřené organizaci ČHMÚ)" atd... konec citace.
Vámi přiložený odkaz, jež se má týkat výsledků měření obsahuje laikovi vcelku nesrozumitelné informace a blíže jsem se jím nezabývala.
Žádám vás o jasnou informaci, zda provozovna ZZN výše uvedené zákonem stanovené limity, co se týče úniku kukuřičných slupek, prachu, či jiných škodlivin splňuje. Zároveň žádám o informaci, jak často dochází k měřením a kontrolám a jakým způsobem jste v tomto ohledu aktivní vy.
Pokud jste letos provedli kontrolu poprvé 13. listopadu, až když kukuřičná zrna doslova "chumelila" po městě a tím pro vás vše skončilo, je to skutečně velmi málo.
L.