Téma: Posvícení 2021
Dobrý den,
rada města 4.11 rozhodla, že od příštího roku už nebudou během posvícení v centru města kolotoče. Pro mne trošku překvapivé, pokud mne paměť neklame, tak loni město za tím účelem dělalo anketu kde se prý (alespoň tak to tvrdil myslím pan místostarosta) většina dotazovaných vyjádřila pro zachování současné podoby posvícenských slavností. Vzhledem k tomu, že stávající provozovatelka lunaparku jinde (např. v ZZN) kolotoče instalovat nechce a nebude, vypadá to, že posvícenské slavnosti budou tentokrát plně v režii města; konečně proto byl také CVIK pověřen urychlenou přípravou posvícenských slavností v roce 2021.
Městský rozpočet bude rozhodně v příštím roce napjatý; byl by i jen kvůli Covidové krizi, po daňové reformě to bude jen horší. Tuším tedy, že posvícení organizované a placené městem bude velmi skromné. Kolik rámcově hodlá město do posvícení v příštím roce investovat?
Překvapuje mne, že se nejprve zamítla stávající podoba, aniž by bylo jasné, jaká je alternativa a kolik to bude stát. Ano, kolotoče v centru města u někoho vzbuzovaly nelibost, ale stejně tak si to spousta lidí chválila. Já tam s dětmi chodil rád a tak bych docela chtěl vědět, jakou alternativu město nabízí. A proč se vlastně radní obtěžují s nějakými anketami, když evidentně výsledek není důležitý.
Děkuji za odpověď.