Re: Rada města
Vcelku mě překvapuje, že tady propadají jisté hysterii i lidé, kterých si vážím pro jejich poměrně zdravý úsudek. Ale k věci. Zápisy z jednání rady budou pořizovány a zveřejňovány již jen v této zkrácené podobě. Do diskuze bude uveden jen příspěvek radního, který o to výslovně požádá, podává protinávrh nebo nějakým způsobem zásadně ovlivňuje předkládaný materiál. Stejně tak činí i v okolních městech, které zmiňoval Česulda v jiném diskuzním vláknu. Tak budu postupovat i při zveřejňování zápisů z minulosti, protože jsem se na tom dohodl s radními a tuto dohodu dodržím. Radním totiž šlo o to, aby jejich diskuzní příspěvky nebyly následně překrucovány. Jestliže si pan Traurig vyžádal zápisy v plném znění a zveřejnil je na svém webu, je to jeho odpovědnost.
Mně ani tak nejde o to, kdo co řekl, ale hlavně o fakta. Proto před zveřejněním diskuze dávám přednost zveřejňování důležitých dokumentů pro rozhodování, jako je důvodová zpráva, situace, návrh smlouvy či rozpočet. Je pravdou, že jsem v diskuzním fóru zmínil, že by tyto dokumenty mohly být zveřejňovány od začátku letošního roku. Nestalo se tak ne kvůli naší nevůli, ale z technických důvodů. Společnost, která nám dodala software na správu dokumentů rad a zastupitelstev, zatím nebyla schopná zpracovat nabídku na tento rozšiřující modul. Mezitím v rámci vnitřní integrace úřadu město přešlo na systém Lotus Notes a bylo by tedy efektivní mít dokumenty také v tomto prostředí. Bohužel Lotus Notes tuto aplikaci nemají. Kvůli zájmu nejen našeho města ale třeba i Moravské Třebové a Svitav slíbili, že na tom zapracují a podobný modul vytvoří. Proto pevně věřím, že v dohledné době bude mít veřejnost možnost nahlížet do dokumentů pro jednání orgánů města, tak jak jsou předkládány zastupitelům a radním. Samozřejmě s ohledem na zákon o ochraně osobních údajů.
Přeji všem hezký víkend