Re: Koncepce dopravy
Pane Alois, prosim netahejte do naseho mesta mor zvany "Pevne umisteny radar".
Diskuse je moderována.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Diskuse města Český Brod » Otázky na zastupitele » Koncepce dopravy
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 24 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pane Alois, prosim netahejte do naseho mesta mor zvany "Pevne umisteny radar".
Dobrý den,
velice děkuji panu Aloisovi za jeho návrh. Jsem opravdu moc rád, že zde uvádíte návrhy, o kterých se skutečně dá odborně diskutovat. Mj. zvýšené přechody pro chodce jsou z mého pohledu výborná věc (zpomalení dopravy a bezbariérovost v jednom) - viděl jsem je poprvé v roce 1999 v Norsku a byl jsem nadšen.
V pondělí máme komisi dopravy, kde problematiku průjezdu městem chci otevřít. Určitě se jí nebudeme zabývat naposledy, protože toto téma není jednoduché.
Zatím máme na stole 3 varianty (zjednodušeně):
1) návrh pana Aloise: zobousměrnit Krále Jiřího, na náměstí vytvořit v podstatě kruhový objezd a omezit vjezd přes střed náměstí, ostatní SQ (v Kollárově se ulehčí o cesty na náměstí)
2) návrh člena „deda“: zjednosměrnit Kollárovu a Komenského tak, že vlastně vznikne kruhový objezd, v jehož středu bude centrum města
3) zobousměrnit Jungmannovu a Havlíčkovu tak, že veškerý tranzit bude přesměrován tudy
Osobně nemám žádné favority a jsem celkem zvědav, co na to mí kolegové z komise dopravy.
Ještě dlužím odpověď člence „Macík“. Jistě je možné na dané téma diskutovat osobně. Mohu Vám nabídnout např. setkání na zmiňované komisi dopravy, kde jsou přítomni i zasvěcení zaměstnanci města.
Abych ještě na někoho nezapomněl - tak na otázku pana Václava Čokrta, kolik by přibližně mohla stát stavba obchvatu, neumím v této fázi odpovědět. Můžete si najít několik podobných staveb, zprůměrovat investiční náklady na 1 km a vynásobit počtem km jednotlivých navržených variant. Nic lepšího Vám teď opravdu nemohu odpovědět, protože zatím není zpracována na dané téma žádná studie.
Děkuji za poznámku člena / členky „Ar“. Toto je přesně důvod, proč se v celé věci angažuji. Územní plán se tvoří teď, bude platit dalších cca 15 - 20 let a měli bychom proto mít jasno zda a co do něj necháme zakreslit. Takže času na rozhodování nemáme zase tak moc.
Podněty ohledně dodržování dopravního značen (rychlost, parkování), můžeme sice na komisi dopravy zmínit, ale přísluší to policii (městské i státní; velitel Městské policie je také členem komise dopravy).
Ještě jednou děkuji za probíhající diskusi!
S pozdravem
Marek Binko
Dobrý den, pane Binko,
nejprve se omlouvám za zkomolení Vašeho jména v posledním příspěvku.
Pokud mi oznámíte termín konání komise dopravy, velice ráda se jednání zúčastním. Děkuji předem za Vaši odpověď.
Komise dopravy se schází prozatím každý měsíc. Přesný termín je vždy v zápise z jednání. Nejbližší jednání máme 11.4. v 7:30.
Dobrý den, pane Binko,
bohužel v tomto termínu se nemohu zúčastnit vzhledem k tomu, že si nestačím
zajistit volno v zaměstnání. Prosím Vás o sdělení termínu schůzky komise
v měsíci květnu. Děkuji předem.
Dobrý den,
pokud je setkání komise dopravy veřejně přístupné, rád se v pondělí zúčastním.
Veřejně přístupné jednání to není, ale komise si může zvát k jednání hosty a jestliže pan předseda nabízel účast Macíkovi, určitě uvítá na jednání i Vás. Osobně se také budu snažit komise zúčastnit.
Přeji hezký víkend
Dobrý den pane Binko,
je možné Vás kontaktovat prostřednictvím emailu? Rád bych s Vámi probral pár mých postřehů ohledně této problematiky. Přes Váš profil to bohužel nejde.
Technicka pripominka - nemohl by se nekdo pozamyslet nad zvyraznovanim znacek na krizovatce Kolarove a Tyrsova? Ted je tam svitive zvyrazneni prechodu a za nim nebo pred nim je 30km/hod. Ten prechod strasne strhava pozornost na sebe a ta 30tka tam zapada. Spis bych zvyraznil tu 30tku nez prechod, ale to je muj nazor .
Dobrý den,
uživateli "vo_vo" jsem už poslal svou adresu. Pro členku "Macík": termín květnového jednání najdete opět v zápisu z jednání - teď ještě nevím, na jakém termínu se dohodneme, ale zatím to vždy bývá zhruba prostředek měsíce, pondělí 7:30 hod. Pro pana Aloise: rád Vás zítra ráno uvítám. Jak psal pan starosta, jednání komise dopravy sice není veřejné, jako např. jednání zastupitelstva, ale pokud se budou chtít jako hosté zapojit jednotlivci s konstruktivním přístupem, po individuální dohodě nemám nic proti.
Přeji pěkný zbytek víkendu!
Marek Binko
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 24 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Diskuse města Český Brod » Otázky na zastupitele » Koncepce dopravy