Re: Koncepce dopravy
h.dub: Vyvěšujeme vlajku na podporu tibetské menšiny? Tady je možnost hájit práva menšiny u nás přímo ve městě! V čem je rozdíl?
No, myslím, že v tom trochu rozdíl bude. Takže bude lépe nechat Tibet Tibetem a řešit to, co je předmětem v tomto diskusním fóru. A ne vždy lze hájit jednostranně práva menšiny, na úkor zájmu většiny. I o tom je demokracie, o které tu už někdo také mluvil.
I když, mám dojem, že v této chvíli se tady už nehledá řešení problému, ale řeší se, jestli ten nebo onen něco řekl, jaká byla přesná formulace a jestli to řekl, nebo neřekl a jestli to myslel tak nebo jinak.
Stejně tak h.dub hned apriori předpokládá, že policie nic řešit nebude. Pokud se budeme na věci dívat z tohoto úhlu, tak potom není ani zde co řešit.
předem se omlouvám za "birokraty"
ale k věci: nechápu proč by v tomto případě nešlo tu menšinu hájit?
Menšinu tvoří lidé, co jim ničí život auta pod jejich okny.
Většinu pak lidé, co jim pod těmi okny a těmi auty projíždí. Pokud by jezdili jinudy tak by je stála cca 5 minut jízdy autem navíc a ve špičce tak 10. Ti co jezdí opravdu jen "tranzit" tam jezdit vůbec nemusí. To je opravdu důvod proč by se menšina měla přizpůsobit? kvůli pěti minutám pohodlnosti si nechat ničit majetek a zdraví?
myslím, že jsem vznesl návrh jak ten problém vyřešit. nebo to nebylo dost jasné?
na práci policie se dívám tak jak jí vnímám v reálném životě. v podstatě jsem pěšího policistu potkal jednou za dobu co tu žiju. u té nehody jsem taky byl a policie tam nebyla. ani MP ani státní. vydala se nová vyhláška o psech - osobně jsme při venčení nikdy policistu nepotkal - do parku s autem jaksi nezajedou tak se ptám - jak to budou kontrolovat? . v Jungmannově jsem potkával státní, když byla jednosměrná, s autem postaveným v řadě. ted tam s autem asi jen tak nezastaví. jakým způsobem tam tedy budou provádět kontrolu projíždějících aut když s prominutím "nevylezou z auta"? 30 tam nedodržuje skoro nikdo, rovný úsek přímo volá po tom to rozjet co to dá, přechod je tam jeden a je bezpečnější ho nepoužívat. já mám prostě obavu že ani slíbené kontroly nic nepřinesou, protože dosud se tak nestalo. to je celé. pokud mě přesvědčí policie o opaku budu jen rád.