Téma: zastávka Zahrady
Vážení,
před pár dny jsem jel autobusem z Českého Brodu na autobusovou zastávku Zahrady u rybníka Podviňák. Měl jsem smůlu, proitože bylo po dešti. Autobus zastavil a já jsem vypadl téměř do příkopu - každopádně do mokré, vysoké trávy, do bláta a louže. V první chvíli jsem si svůj vztek chtěl vylít na řidiči, ale bleskově jsem si uvědomil, že za to až tak nemůže. Ne že by zde muselo být bůh ví jaké nástupiště, ale stačilo by zpevnit plochu jedním panelem, aby vystoupivší jedinci nekončili ve škarpě a po odjezdu autobusu mohli odejít normálně a ne jako čuňata. To se pochopitelně týká i těch, kdo by chtěli nastoupit. Chápu, že autobus nemůže zastavit uprostřed silnice, aby cestující mohli lidsky vystoupit, protože silnice je úzká, ale je třeba najít jakýsi kompromis. Podotýkám, že komfort, jako je přístřešek, zde není potřebný, protože na protější straně přístřešek je. Stačilo by jej alespoň trošku opravit, aby ten, kdo i jen prochází kolem, neměl stísněný pocit kolem žaludku. O vylepení aktuálního jízdního řádu pro neinformovaného turistu, který by chtěl bolavé nohy uložit na poslední kilometry k nádraží, nebo naopak začít svoji turistickou cestu jinde, ani nehovořím.
Vím, že to není problém, který by pálil většinu nebo velké množství obyvatel Českého Brodu, ale i ti. kdo bydlí nad Podviňákem nebo v Zahradách jsou obyvateli Č.B. a návštěvníci - turisté si pozornost také zaslouží.