Re: Parkování na Škvárovně
Tak jsem si vyrazil zajistit parkovací kartu na patřičný odbor úřadu v ČB. Leč marně. Velice ochotnou úřednicí, která mne opravdu velice potěšila svým přístupem a péčí o mne, jsem byl nadšen (nebudu ji jmenovat, abych jí neublížil, neb do ostatní skladby asi nezapadá). Přes její veškerou snahu a pomoc dopadl můj pokus o vyžádání parkovací karty fiaskem. Oni se totiž právě dnes, tj. 18.6.2019, dopoledne začínají pod vedením pana Pohůnka radit, jak se to bude dělat. Vedoucí pán tam ale nebyl. Karty prý se budou vydávat až od 24.6.2019. Prý je to na desce. Na jaké, to jsem se nedozvěděl.
Každopádně do začátku platnosti nařízení bude zbývat sedm dní, a úřad bude mít do té doby otevřeno cca 19 hodin čistého. To bude docela síla. Od středy 26.6.2019 17:00 hod. už nepořídíte nic. Odjedete na prázdniny, či dovolenou. Po návratu nezaparkujete.
Omlouvám se, nerad užívám silné výrazy, ale s takovýmto přístupem by měl jít slavný magistrát do háje. Ale že jsem kulantní, přidám návrh řešení.
Až budete vytvářet parkovací karty pro zóny 3,4,5... atd., tak doporučuji následný postup: Žadatel přijde k úřednici, ukáže jí nabývací listinu nebo občanský průkaz, ORV malé či velké. Následně zaplatí poplatek za kartu, která mu bude úřednicí vystavena. Pro MÚ to bude asi složité, ale mně to přijde docela jednoduché.